Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Η Ιστορία του Λαϊκού Τραγουδιού

Η Ιστορία του Λαϊκού Τραγουδιού «μάθημα» στο 2ο Λύκειο Γέρακα


Ο τραγουδοποιός Γιάννης Λεμπέσης είναι καλεσμένος του υπεύθυνου καθηγητή μαθηματικού Κώστα Κιλμπασάνη για να παρουσιάσει στους μαθητές την…
Ιστορία του Ελληνικού Λαϊκού Τραγουδιού των τελευταίων 100 χρόνων με ιστορικά και μουσικά ντοκουμέντα για τις χαρακτηριστικές περιόδους του: Παραδοσιακό, Ρεμπέτικο, Νεότερο Λαϊκό. Και φυσικά για να παίξει με την ορχήστρα του τραγούδια-σταθμούς , όχι σε κάποιο μαγαζί ή συναυλιακό χώρο αλλά μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας των μαθητών. Το ιδιαίτερο αυτό «μάθημα» αφορά το νεοεισερχόμενο στην Α’ Λυκείου μάθημα με τίτλο Progect (ερευνητική εργασία), που για το 2ο Λύκειο Γέρακα θα έχει ως θέμα την Ιστορία του Ελληνικού λαϊκού τραγουδιού.
Ο Γιάννης Λεμπέσης με τις γνώσεις και την εμπειρία του από την 30χρονη ουσιαστική και ποιοτική παρουσία του στα δρώμενα του Λαϊκού μας τραγουδιού θα επιχειρήσει μια κατανοητή αποτύπωση των πιο σημαντικότερων στιγμών του τα τελευταία 100 χρόνια έτσι ώστε οι μαθητές-ακροατές να αποκτήσουν μια σαφή εικόνα για τη δημιουργία και τη πορεία του.
Θα ακολουθήσει διάλογος με τις ερωτήσεις των μαθητών.
Η παρουσίαση θα γίνει την Τρίτη 20 Μαρτίου , από τις 11 πμ. έως και τις 2:30μμ, στο 2ο Λύκειο Γέρακα.
Υπογράφει: Γιάννης Κέρκης
11/03/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου